Trädfällning för dig i Stockholm

Våra tjänster omfattar främst trädfallning.
Det spelar ingen roll om träden ska fällas så att de kan falla fritt på marken eller stå så att de bara kan tas ner bit för bit med speciella åtgärder.

Dessa speciella åtgärder omfattar bl.a. att ta sig på trädet med hjälp av professionell trädklättring / teknik och många års träning och erfarenhet. Här avkvistas trädet stående och tagits ner i små delar.

Därmed uppstår ingen skada på kvarstående trädbestånd och byggnader.

Standardfällning

Det handlar om klassikern.
Först kommer den möjliga fallriktningen att diskuteras tillsammans med dig.
Sedan följer den professionella standard fällning av trädet. Trädet faller i en bit på marken. (Det måste finnas tillräckligt med ledigt utrymme för detta!) Därefter avkvistas det liggande trädet.
Stammen och användbara grenar sågas i längder på ca 1m. Vi kan också såga dem till kubbstorlek om så önskas.

Sektionsfällning

Det stående trädet tas ner bit för bit.
Detta betyder vanligtvis att stammen avkvistas nedifrän och upp till kronan. Därefter sågas stammen uppifrån och ned i små bitar.
Om trädet stå i en kritisk position så dras ned träddelarna försiktigt på linor (riggning).
Därefter avkvistas de nedtagna träddelarna vidare. Stammen och användbara grenar sågas i längder på ca 1m. Vi kan också såga dem till kubbstorlek om så önskas.

Vi tycker säkerheten är viktigast

Trädfällning är ett riskfyllt jobb, både för arbetarna men även för omgivningen. Därför ser vi alltid till att använda oss av rätt maskiner, samt rätt personal för varje individuellt jobb. Alla våra trädfällare har utbildning, körkort och erfarenhet vid trädfällning, några är även arborister.

Säkerhet är avgörande vid trädfällning. Vår arbetsmetodik och utrustning följer den senaste tekniken inom modern trädfällning.

Så länge säkerheten hamnar i första rummet fäller vi alltid med den mest kostnadseffektiva metoden.

Givetvis har vi för din trygghet och vår säkerhet även ansvarsförsäkring.

Förbered träden inför vintern

I samband med vintertiden faller det snö och den kan vara tung. Tung snö samt blåst kan orsaka stora skador på bland annat byggnader om man har oturen att ett träd faller. Inte en sådan härlig upplevelse för den drabbade som kanske blir ståendes med trasigt hustak och/eller utan elektricitet.

Det kan vara en bra idé för er att se över om det kanske finns några träd som kan behövas tas ned eller vårdas.

Har ni träd som ni funderar över om dom skall tas ned eller som behöver en riskbedömning eller hjälp med annat träd- /trädgårdsarbete så tveka inte att höra av er till oss. Vi kommer förbi och lämnar en offert. Vi kan även hjälpa till med att få upp julbelysning i träd och på hus.

Istället för att oroa er för skador pga. nedfallna träd vill vi att ni ska njuta av en härlig vinter.

Vi har idag ett samarbete med andra fastighets-/samfällighetsföreningar.
Vi har även jour om olyckan varit framme: 0706-647 613 (det går bra att skicka SMS i fall vi inte kan svara direkt). 

Kontakta oss för en kostnadsfri offert!

Varmt välkomna att kontakta oss

Vid akuta insatser tex. stormfällda träd, katter i träd mm hjälper vi även till på kvällar och helger om det finns tid och möjlighet!